Energieleveranciers vergelijken, eenvoudig online en onafhankelijk!

Switch Service

Energieleveranciers vergelijken, eenvoudig online en onafhankelijk!

Energiek Moerdijk stelt bewoners van Moerdijk in de gelegenheid om via een onafhankelijke dienst een vergelijking tussen energieleveranciers te maken en desgewenst over te stappen naar een energieleverancier naar keuze.

Waarom loont het?

Grote energieleveranciers zijn voortdurend op zoek naar nieuwe klanten. Om die aan te trekken bieden ze vaak aantrekkelijke instapvoorwaarden met extra kortingen voor het eerste jaar. Als je als klant langere tijd bij dezelfde maatschappij blijft rol je bijna ‘vanzelf’ in een hoger tarief. In de praktijk blijkt dat 70% van de klanten weinig of geen aandacht schenken aan deze sluipende prijsverhogingen. De energieleveranciers spinnen daar garen bij.

Overstapservice

Omdat we in Nederland wonen spreken we meestal over overstapservice maar de dienst staat ook bekend als ’switch service’. Wil je zelf eens controleren of overstappen voor jou interessant kan zijn dan zijn er verschillende sites. In de regel heb je het meeste voordeel als je slechts voor 1 jaar vast kiest. Je moet hier dan wel jaarlijks even opnieuw aandacht aan schenken.

Een aantal bekende sites met goede en onafhankelijke energievergelijkers zijn o.a.:
Gaslicht.com, overstappen.nl, easyswitch.nl, pricewise.nl en de consumentenbond.

Let bij het vergelijken van energieleveranciers niet alleen op de leveringstarieven en de welkomstpremie maar ook op de vaste leveringskosten en de betalingsvoorwaarden.
Bij iemand met een laag energieverbruik zijn hoge vaste leveringskosten een nadeel, bij iemand met een hoog verbruik moet je vooral letten op de leveringstarieven.

Het gaat hierbij alleen om de tarieven van de leverancier. De overheidstoeslagen zoals energiebelasting, opslag duurzame energie, netbeheerkosten en BTW zijn bij iedereen gelijk.