Nieuws

Programma: Energie in de klas!

Programma: Energie in de klas!

4 t/m 9 november 2019

De hele week organiseren scholen, kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang verschillende duurzaamheidsactiviteiten voor kinderen. Op een speelse manier maken zij kennis met duurzame energie. Want zij zijn de toekomst! Op maandag wordt de schoolweek afgetrapt door de middelbare scholieren van het Technasium met duurzaamheidspresentaties.

 

Buitenschoolse opvang

Bij de BSO van Kibeo Kennedy zal de gehele schoolweek in het teken staan van duurzaamheid. Belangrijke start op maandag is de uitleg over wat duurzaamheid nou eigenlijk is en wat we zelf kunnen doen om duurzaam om te gaan met energie en materialen. Op dinsdag wordt er duurzaam geknutseld; van verzameld afval maak je de mooiste fantasiefiguren! En op donderdag is het warme truiendag. De verwarming gaat een graadje lager en er worden extra veel activiteiten gedaan waar je lekker warm van wordt. (Op de woensdag en vrijdag worden één van de activiteiten herhaald.)

Verdeeld over de locaties in Zevenbergen, Klundert en Fijnaart en Willemstad doen 224 kinderen in de BSO mee!

Ook de BSO de Dwergjes in Noorhoek doen mee met de duurzaamheidsweek.

Samen duurzaam op basisscholen én Marklandcollege

In de week voorafgaand aan de Week van de Duurzaamheid hebben verschillende basisscholen (St. Jozef Noordhoek, Het Bastion Klundert en De Arenberg en De Boemerang Zevenbergen) hieraan aandacht besteed. Zo’n 130 leerlingen maakten opdrachten over duurzaamheid/energietransitie.

30 leerlingen van het Technasium van het Marklandcollege waren betrokken bij de opdrachten op de basisscholen en presenteren op maandag 4 november hun geleerde lessen op school.

0
0
0
s2smodern