Nieuws

Hoe verander ik van energieleverancier?

Van energieleverancier veranderen

Ben jij ook zo iemand die bewust met geld omgaat? Je let op de aanbiedingen in de supermarkt en je tankt bij de goedkoopste benzinepomp. Wist je dat je ook veel geld kunt besparen door de energieleveranciers met elkaar te vergelijken? Door jaarlijks over te stappen naar een andere leverancier profiteer je steeds weer van scherpe actietarieven en een eventuele welkomstkorting. Bij Energiek Moerdijk helpen we je de overstap makkelijk te maken met onze switch-service.

Waarom overstappen?

Grote energieleveranciers zijn voortdurend op zoek naar nieuwe klanten. Om die aan te trekken bieden ze vaak aantrekkelijke instapvoorwaarden met extra kortingen voor het eerste jaar. Na dat eerste jaar ga je automatisch meer betalen. Uit onderzoek blijkt dat 70% van de klanten zich daarvan niet bewust is. En dat is jammer want het prijsverschil kan soms heel groot zijn. Wel meer dan €100 per jaar.

Bescherm de aarde

Milieubewustzijn kan een belangrijke reden zijn om over te stappen naar een andere energieleverancier. Vind je het belangrijk dat de stroom die jij gebruikt duurzaam wordt opgewekt door bijvoorbeeld windmolens of zonnepanelen? Dan ga je natuurlijk op zoek naar een groene energieleverancier, want daarmee help je mee de aarde te beschermen. Energieleveranciers moeten aangeven waar hun stroom vandaan komt. Het is dus iets wat je kunt meenemen in je vergelijking.

Tips voor het vergelijken van energieleveranciers

Voordat je de overstap maakt moet je wel een paar dingen duidelijk hebben. Want als je niet goed oplet, kan de eindafrekening juist duurder uitvallen.

  • Krijg je te maken met opzegkosten?

    Heb je een vast contract voor bepaalde tijd en wil je dit contract afbreken voor het eind van de looptijd, dan krijg je een opzegboete. Deze opzegkosten zijn afhankelijk van de looptijd en variëren van 50 euro bij een looptijd korter dan een jaar, tot 125 euro bij een looptijd langer dan 2,5 jaar. Als je contract zowel voor stroom als gas is, dan betaal je de boete tweemaal. 

  • Vergelijk de prijzen voor elektriciteit én gas

    Het kan best zo zijn dat de prijs voor elektriciteit lager is bij een bepaalde leverancier, maar dat het gas duurder is. Per saldo is het verschil met je huidige leverancier dan misschien niet zo groot en kun je beter blijven zitten waar je zit.

  • Overstappen met zonnepanelen

    Als je zelf stroom opwekt is het belangrijk de terugleververgoeding te vergelijken. Kijk ook goed welke energieleverancier de laagste vaste kosten (netwerkkosten, vastrecht) rekent. Omdat je leveringskosten laag zijn, zullen de vaste kosten een relatief groot deel van je energierekening uitmaken.

Switch-service van Energiek Moerdijk

Wij helpen je graag om eens te kijken of overstappen interessant voor je kan zijn. Op www.energiekmoerdijk.nl/switch-service kun je heel snel een vergelijking maken voor jouw situatie. Binnen een paar minuten krijg je een handig overzicht van de beste aanbiedingen. Het meeste voordeel heb je als je een contract voor één jaar vast kiest. Maak er een gewoonte van om elk jaar opnieuw onze switch-service in te vullen. Zo blijf je een prijsbewuste consument.

 

0
0
0
s2smodern